A Szirénia öröksége sorozat első kötete

2015. február 17., kedd

Ma sikerült befejeznem egy újabb könyvet.^^ Tehát nem is szaporítom tovább a szót, jöjjön a vélemény.
   Az író folyton fenntartotta a kérdést... Vajon akkor az akiről azt hiszik ,hogy meghalt...Most akkor mégis él? Ügyesen adagolt a történet.Egy-egy nyomot hagyott mindezzel megadva azt az örömöt az olvasónak ,hogy önmaga találja ki a nagy csattanót pár oldallal előbb. De ha netalántán csak sejteni mered és mikor már biztosra mennél...Feljön egy teljesen más megoldás. Tetszett ez a kis játszadozása.
   Viszont van egy rész aminél ezt alkalmazva már elhisszük ,hogy a főhős nem valami IQ harcos , tehát nem jut tovább a miben különbözik a tojássárgája és a tojásfehérje megállapításáról. Jól van értem én ,hogy nem kell tudálékosnak kisokosnak lennie egy szereplőnek de(!) hülyét se kell belőle csinálni.Lehet én reagálom túl de ezt a fajta "karakter butítást" sok író alkalmazza. Valamelyik történetben tényleg jól is jön.De ebben nem. Itt minimum elvártam volna némi találgatást.
   Szóóóval a főhősnő személyisége: Nekem elsőre egy belevaló csaj jött át. Amolyan megdobnak kővel, dobj vissza gránátot. Nos, ő maga a gránát.
Főhős:Hát szerintem kissé elbújt a női karakter mögé. Nem is volt olyan erős személyiség mint Toraf, a nyálkahal és Raína az elkényeztetett halhercegnő. Ez a Galén amolyan átlagos de mégsem az.Hisz miért is lenne ,hiszen "hablegény"... Ám mégis az a pasi akit szívesen tudnál életed párjául.
   A könyv végül olyan csattanóval zárul ami miatt muszáj megvennem a következő kötetet nem kényszerből hanem kíváncsiságból! Szerintem izgalmasabb lesz mint ez volt. Ami még fontos ne ijedjünk meg az első fejezet brutalitása miatt és ,hogy az író folyton váltja a szemszögeket! Egy remek könyvről maradnánk le.
Tehát összességében:
-A felvezető, pipa.
-Kérdések , pipa.
A következő akciódús lesz. Ha nem, akkor kiábrándulok a könyvből.

Történet:

Anna Banks :Poszeidón

Emma barátnőjével, Cloe-val nyaral a tengerparton, amikor egy aprócska baleset során megismerkedik a jóképű Galénnal. Ez a találkozás valóban a véletlen műve? Emmának nincs lehetősége ezt kideríteni, mert egy tragédia beárnyékolja ottlétüket. A lány, miután hazatér, nem képes egykönnyen túltenni magát a traumán. Ekkor váratlanul ismét fölbukkan az ibolyakék szemű idegen. Galén, a szirén herceg a szárazföldön kutat egy lány után, akiről azt hallotta, hogy talán ő az utolsó élő szirén, aki egyesítheti a tenger mélyén élő két uralkodóházat. Bár erőteljes kötődésük azonnal érezhető, Galén még sincs teljesen meggyőződve róla, hogy Emma az, akit keres. Végül a sok bizonyíték meggyőzi, hogy csakis Emma és különleges képessége mentheti meg a herceg országát. Galénnak szüksége van a lány segítségére – bármilyen kockázattal jár is. Vajon képes lesz Emma beváltani a hozzá fűzött reményeket? És vajon összefonódhat két ennyire különböző világ?


Idézetek a könyvből:

"Megbotlani elég gáz. Valakibe belebotlani sokkal gázabb. De ha ennek a valakinek olyan a teste, hogy a márványszobrokat eszi a sárga irigység – és aggódom, nem tört-e be az orrom a mellizmán –, hát akkor a megbotlás utcahosszal második az emberséges eutanázia mögött."

"-Semmi baj sincs a lányával.Azt mondtam, nem feküdtem le vele.Azt nem mondtam, hogy nem is szeretnék."


Írta,
Alice

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Menu