Hamis házi krémes Alice módra

2015. május 24., vasárnap


A tegnapi napon nagy süti csatába kezdtünk; azaz kicsoda talál ki ehető süteményt. Nos, én bátorkodom feltenni az én kis munkácskámat mivel elég sok fogyott belőle tegnap óta így merem állítani ,hogy ehető is, és finom is!
Szóval ez a sütemény egy kicsit hajaz a mama kedvencére vagy a hamis tiramisura.Ezt olvasva már gondolhatjátok milyen egyszerű kis finomság. Sütő nem kell hozzá csak hűtő..:) 1 órát a krém miatt én minimum hagynám. De leginkább másnapra lesz jó, a piskóták puhaságát illetően.

Hozzávalók:
-babapiskóta
-házi krémes por kb.250 g
-habmester
-kakaópor díszítésnek
-rum
-tej

Elkészítés:

1., Kis tálkába tejet,rumot ,két csapzott teáskanál porcukrot összekeverek.A babapiskóták azon felét mártogatom bele, amelyekről hiányzik a cukor. Miután beletunkolom, rögtön a kívánt tepsibe helyezem őket. /Fontos ,hogy a piskótáknak csak az egyik felét mártogassuk bele!/

2., Külön tálkába öntöm a krémport, majd hozzáadagolok tejet. Habverővel jól krémesre verem. Akkor jó ha már ráragad a habverő lábaira a krém. Miután megvan, a folyékony habmestert hozzáadom a krémhez ,hogy könnyedebb legyen az állaga.

3., Az elkészült krémet ráöntöm a babapiskótákra.Eloszlatom. Ízlésszerűen díszítem kakaóval,habbal vagy a megmaradt babapiskótákkal. Ha még maradt abból a rumos löttyből akkor úgy mint az elején azoknak is az egyik felét beletunkolom és úgy rakom rá díszként. Kész!

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Üdv,
Alice

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Menu